Color Run 2016

Az a baj, hogy így utólag már nem emlékszem, milyen elvárásokkal indultam neki a Color Runnak. Mivel elég rejtélyesen szivárogtatták a szervezők az esemény részleteit, azt se tudtam, pontosan hol futunk. Kincsem park, ez az infó viszonylag hamar kiderült, de hogy azon belül mi hogyan lesz, arról semmit nem árultak el. Furcsálltam, hogy a kísérőknek is belépőt kell váltaniuk 1000 Ft-ért, de gondoltam biztos olyan nívós lesz a rendezvény, hogy ez belefér. Haha, utólag csak röhögni tudok ezen a feltételezésem, merthogy ez a szervezés minden volt, csak nívós nem.
Nekem már az is fura volt, hogy a metrótól semmi tábla, semmi jelzés nem volt, hogy merre kéne menni, mindegy, követtük a tömeget. Ekkor még nem voltak rossz érzéseim, a metrón is egy csomó color run pólós futótárs utazott, gondoltam, ha ilyen sok ember jön, ennyien nem tévedhetünk, biztos jó lesz. Már az is iszonyat káosz volt, amit megérkezéskor találtunk. Full nem volt egyértelmű, hol lehet jegyet venni a vendégnek, hol kell gyülekezni, honnantól kell a karszalag. A toitoik előtt sokméteres sorok álltak, csomagmegőrzőnél dettó, még szerencse, hogy a csomagjainkat nem akartuk leadni, mert fox vigyázott rá. Kis szerencsétlenkedés után bejutottunk. Mivel azt az infót kaptuk, hogy bent több wc van, első utunk oda vezetett. Tényleg több volt, mint a kordonon kívül, ott 2 db volt, bent volt legalább 8-10, csak vegyük már hozzá azt a többezer embert, aki indulás előtt még el akart szaladni pisilni. A sor két oldalról is állt, azt se lehetett tudni, ki hova vár. Akkor még egész jó állapotban voltak a toitoik, a futás után már elképesztően undorítóak voltak.
Jut eszembe, az volt a mondás még a startcsomag átvételekor, hogy 1-ig mindenképpen érjünk oda, különben nem engednek futni, ha később érkezünk. Azóta se értem, ez mire volt jó. Hivatalosan 2-kor volt rajt, 1 és 2 között nem történt semmi, pár előadó bohóckodott a színpadon, amit legalább 10en hallgattak is, mások pedig a festékport szórták egymásra, ami az indulócsomagban van. Rá volt írva angolul, hogy őrizzük meg a verseny végéig, magyarul nem volt semmi tájékoztatás, szóval senki nem tudta, hogy akkor most tényleg ne szórjuk el verseny előtt vagy mit csináljunk vele. Minccel közes megoldást választottunk, az enyémet elszórtuk, az övét a verseny végéig tartogattuk. Fox a lelátón maradt a cuccainkkal, mi beálltunk a bemelegítésre. Szórtuk a festéket, bemelegedtünk, még jó volt a hangulat. Bemelegítés után nagyjábók értettem, amikor azt kérték, hogy hátraarc a színpadtól, a másik irányban lesz a rajt. Tudtam, hogy szakaszos rajt lesz, de egy rendes szakaszos indítás nem úgy néz ki, hogy 5percenként megindul párszáz ember, a többi meg ott áll a tűző napon másfél órát nulla tájékoztatás mellett. Mire minket indítottak, az első futók már visszaértek. Láttam, ahogy bizonytalanul megállnak, mert nem volt egyértelmű, hogy ez már a cél vagy még kell futniuk. Egy lány elmesélte, milyen pályára számíthatunk, hát kezdett egyre biztosabb lenni, hogy a szervezők nincsenek a topon.
A rajtra a vizemet megittam, plusz egy gyümölcsös alkoholmentes sört is, amit ingyen osztogattak. Az álldogálástól kissé fásultan, de nekiindultunk a bolyó legboldogabb 5 km-ként reklámozott futáson. A pálya tényleg a vicc kategória volt, először kihajtottak minket egy mezőszerű szakaszra, ahol akadt gödör rendesen, amibe bele lehetett lépni, majd egy fordító után egy olyan keskeny szakaszra tereltek, ahol nem lehetett futni, úgy összetorlódott a tömeg. Átsétálva ezen az ösvényen, poros, kavicsos földúton folytatódott a futás. Néhány helyen kapuk álltak, amik alatt áthaladva festékporral dobáltak minket csóri diákmunkások. Én azalatt a rövid idő alatt, amíg átsétáltam a kapukon is majdnem megfulladtam, szerencsétlenek nem tudom, hogyan bírták két órán át. Frissítés nem volt, jó, ez beleférhetne, 5 km alatt nem szokott, de tekintve, hogy 30+fok volt, igazán készülhettek volna a szervezők egy frissítőállomással.
Sebaj, Mincnél volt víz, túléltük. Zavaró volt, hogy sehol nem volt jelzés, hogy éppen hányadik km-nél járunk. Én tudtam nézni, mert indítottam a rajtnál az Endomondo-t, de akinek nincs ilyen appja, az csak futott bele a nagyvilágba, azt se tudta, mennyi van még hátra. Belesétálva, de kényelmes tempóval teljesítettük a távot. Annak külön örülök, hogy az 5 km már egyáltalán nem megerőltető számomra, el se fáradtam igazán. Bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy volt 5km a táv, az Endomondo 4,6 km-et mért.
Azon igencsak megdöbbentünk, hogy mikor mi beértünk, akkor indították az utolsó adag embert. :O Ez azt jelenti, hogy ők majd másfél órát aszalódtak a napon. Befutócsomag nem volt, érkezésnél víz és gyümölcsös sör között lehetett választani. A víz mindig elfogyott, úgyhogy a sör jobban fogyott. Amúgy csoda, hogy csak páran lettek rosszul.
Fox édesdeden szundikált a lelátón, mikor visszamentünk hozzá, de a cuccok megvoltak. 😀
Fotózkodtunk még, pihentünk egyet, vártunk, lesz-e még valami. Konstatáltuk, hogy nem, úgyhogy a megmaradt festéket még elszórtuk, aztán megindultunk haza.
Később olvasgattam a bejegyzéseket az eseménynél, mások hogyan érezték magukat, hát nem láttam pozitív véleményt. Az egyik legfelháborítóbb, hogy a rajtcsomagban lett volna fejpánt meg color run matrica/tetkó, amit egyébként láttam, hogy mielőtt átadták a csomagomat, kivették belőle, csak akkor még nem tudtam, mi az. Kiderült, hogy nem elég, hogy kilopták a csomagokból, még árulták is őket a helyszínen.
Azóta a tavalyi eseményről született véleményeket is átolvastam, és úgy tűnik, tavaly se volt mindenki elégedett, de az idei rendezvény még rosszabb volt, mint az előző. Most megy a szervezkedés, hogy a szervezői jogokat adó anyacéghez eljusson a hír, hogy milyen fos volt a magyar szervezés, remélem lesz belőle valami. A 444.hu már lehozott egy cikket az egészről.
Az biztos, hogy én nem fogom javasolni senkinek, hogy nevezzen color runra, ha jövőre is megszervezik. Tekintve, hogy nem ez az első color run, amit itthon megrendeztek, hanem a negyedik (!!!), és a szervezők nemhogy fejlődtek volna, még romlott is a színvonal, nincs bocsánat. Az már csak nevetséges, hogy az esemény üzenőfalára érkező rengeteg kritikus hangú kommentre egész egyszerűen nem reagálnak.
Az egyetlen, ami jó volt, az a társaság.
*update* A bejegyzést korábban írtam, de csak most jutottam el a publikálásig. Azóta érkezett egy bocsánatkérő facebook bejegyzés a szervezőktől, de én nem lettem meggyőzve. Gyakorlatilag odadobtak egy statisztikát, hogy miből mennyit osztottak ki a rendezvényen és bicsibocsi, ha nem érezted jól magad. Arról szó nincs, hogy igen, tényleg észleltük, hogy kevés a wc, tényleg a tűző napon aszaltunk mindenkit, tényleg gáz volt a futópálya… “Árnyékos, hűvös helyet biztosítottunk a fedett lelátón.“- írják például a tűző nap problémájára. A lelátón kellett volna megvárnom az indítást vagy esetleg futnom is ott kellett volna? Egyébként a lelátó meg egy rakás por és mocsok volt.
Nem látom, hogy ebből a rendezvényből bármi értelmes kisülhet a jövőben.
Színek

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s