Kreatív Online Művészeti Találkozó (KOMT), 2020

A vírushelyzetet az MTT is megszenvedi: bár nyár elején-közepén volt néhány kisebb rendezvény, de a nagy nyári tábor elmaradt, és ez a veszély fenyegette az őszi találkozót is. Tavaly óta szentül fogadkoztunk foxszal, hogy mi biztosan nem szervezünk KÖMT-öt, kell egy év pihenés, de aztán azon kaptam magam, hogy időnként egy online őszi találkozó gondolatával játszottam. Persze azonnal elhessegettem az ötletet: csinálja meg más, ha akarja. Aztán egy októberi estén beültünk a Tücsökbe Csabával és foxszal, és kiderült, hogy Csaba nagyon szervezne online KÖMT-öt. Az ellenállásunk szép lassan ötletelésbe fordult át, az este végére pedig már ott tartottunk, hogy belevágunk. Hát így kezdődött.

A szervezés rohamtempóval folyt, mert időnk az nem sok volt. November utolsó hétvégéjét jelöltük ki időpontnak, villámgyorsan pályázatot írtunk, aztán már el kellett kezdeni foglalkozásvezetőket találni, reklámozni, programot véglegesíteni. Baromi intenzív és nem mindig éppen jó hangulatú megbeszélések után jutottunk el november 26. csütörtökig, amikor már volt egy esti programsáv. Nekem észtórám volt, úgyhogy ezt a napot kihagytam.

Diavetítés Teamsen

Péntek este RZP diavetítését néztük a nagytévén, később pedig sütőtökös sütit sütöttünk Niphredillel. Teljesen feldobott az otthon végzett, de mégis közös tevékenység, szinte közösségben éreztem magam. Discordon még sokáig folytak a beszélgetések, én csak ritkán írtam cseten, annyira nem szippantott be.

adventi koszorú, jobba a kis tűnemezelt lényeim

A hétvége két napját teljesen feltöltöttük programokkal, nekem is elég sűrű volt foglalkozások szempontjából. Szombat délelőtt két órán át jógáztam Ringgel, utána szervezői ebéd, majd a KOMT-tól független program következett: Nóri karácsonyi workshopja. Megcsináltuk az adventi koszorút, én még makraméztam is, közben trécseltünk. Olyan jó volt a hangulat, hogy nem akaródzott 4-kor elbúcsúznom, így a szemtornát kihagytam, és csak 5-kor hagytam ott a lányokat, hogy Stara tűnemezelő műhelyén vegyek részt. Nem lesz a kedvencem a tűnemezelés, elég macerás és tényleg sok türelmet igényel, de jó móka volt kis figurákat gyártani.

Segítségem is akadt

Este igazi buli volt dj-kkel, időnként közös tánccal, a végén pedig hazaküldős szettel. Nagyon belejöttem a makramézásba, a csomózgatáshoz szolgáltatta a háttérzenét az esti buli.

Makramé ajtódísz

Vasárnap délelőtt Meliannal meditáltam, délután pedig két interaktív beszélgetős előadást hallgattam meg. Lyona a környezettudatosságról tartott beszélgetést, rögtön utána Icke a vikingekről mesélt. Kis pihenő után még egy tornát is végigtoltam, aztán már csak a Bemutatóest volt hátra. Meglepően jól működött ez is online, szinte olyan hangulata volt, mint élőben. Végül lezártuk a rendezvényt, és közösen meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún.

Nyilván jobb lett volna egy élőszereplős KÖMT, de online is tökéletesen működött az őszi talákozó. Az biztos, hogy a semminél jobb volt, de felülmúlta az előzetes várakozásaimat is. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat jelent ha nem is személyesen, de legalább online együtt lenne másokkal. Remélem, hogy amíg nem lehet rendesen találkozni, más lelkes szervezőcsapat is kedvet kap, és lesz még online MTT-s rendezvény a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s