Észtország 2021 – 04_Sétahajó és Toomemägi

2021. augusztus 10. kedd
Délelőtt a recepciós javaslatára a Tähe utcán indultunk el a városba. Ez a kis utca arról ismert, hogy hangulatos kis kávézókkal és szép faházakkal van tele.

Biciklisek a Tähe tänavon

Egészen sokat sétáltunk itt, de aztán láttuk, hogy nagyon nem a belváros irányába haladunk, úgyhogy visszanavigáltuk magunkat az Emajõgi partjára.

Híd alatt

Itt már inkább indusztriális környezetbe botlottunk, ami legalább annyira izgalmas volt, mint a cuki kis faházak. Az akkor éppen készülő fotós portfóliómba is sikerült lőnöm néhány képet.

Ez is portfóliós kép lett végük

A belvárosba tartottunk, az Emajõgi partjára, ahonnan a sétahajók indulnak. Tudtuk, hogy nem lesz részünk nagy izgalmakban, ha Tartuban szeretnénk sétahajózni, de jobb dolgunk nem lévén ki akartuk próbálni ezt is.

Tartun túl

Felszálltunk a kis hajóra, ami lassan megtelt turistákkal. Észak fele indultunk el, szépen lassan átcsorogtunk a belvároson, hidak alatt, elringva a szabadstand mellett. A folyó partján a nádasokon túl kis pihenőházakat láttunk stégekkel, néhol több házikót egy kupacon. A legizgalmasabb egy régi hajóroncs volt a parton, azt mindenki jól megnézte.

Roncs a parton

Alig értünk ki a városból, fordultunk is vissza. A kiindulási pontnál nem álltunk meg, mentünk tovább délnek. Itt a fő látványosság a Csigatorony volt, amit végig láttunk az út során. Ebben az irányban inkább az ipari épületek domináltak, illetve ahol újra megfordultunk, ott már amerikai stílusú modern nyaralóházakat láttunk.

Torony

Őszintén bevallom, hogy a végére már untam is a hajózást. Egy laza élménynek nem volt rossz, de az, hogy mindent kétszer láttunk, oda és visszafele is, kicsit unalmas volt.

A hajózás után Bogival és Antival találkoztunk az óváros téren. Felsétáltunk a Toomemägire, ahol Anti rögtönzött idegenvezetést tartott nekünk.

Tartui katedrális

A séta után Anti sietett a dolgára, mi pedig beültünk a Pühastébe ciderezni. Hamarosan Bogi is búcsút intett nekünk. Mi még éhesek voltunk, úgyhogy beültünk a Runnoba vacsorázni. A korábbi években többször is ettem már itt, és úgy emlékeztem, hogy ez egy jó hely, de most nagyon ergya volt. A kaja se volt finom, és a kiszolgálás is csapnivaló volt, észre se akartak venni. Vacsora után vissza is mentünk a szállásra, nem akartunk sokáig kimaradni, mert másnap korán keltünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s