Észtország 2021 – 06_Vissza Tartuba

2021. augusztus 12. csütörtök
Reggel összepakoltunk, és felkészültünk a visszaútra Tartuba. Ezúttal elkerültük a Sibulateet, hogy végig betonúton haladhassunk.

Indulásra készen

Elhagytuk a szállást, és eltekertünk Alatskivibe reggelit venni. Felhős, kicsit hűvös időnk volt, de később kisütött a nap is.

Indulás!

Nem csak a boltba ugrottunk be elemózsiáért, hanem ha már ott jártunk, a kastélyt is megnéztük. Pontosabban körbesétáltunk, mert be nem mentünk. Tettünk egy kört a parkban, lesétáltunk a tóhoz.

Alatskivi kastély

Az Alatskivi kastélyt eredetileg a 17. században építették, de a 19. században teljesen átépítették, hogy a skóciai balmorali kastélyra hasonlítson. Az épületben üzemel egy múzeum is, ami Eduard Tubin észt zeneszerző életét mutatja be. A kastély körül hatalmas park és egy tó terül el.

Híd a tavon

Visszafelé az út viszonylag eseménytelenül telt. Koosa felé mentünk, ott tartottunk egy kis szünetet. A betonútnak köszönhetően gyorsan tudtunk haladni. Általában Bogi suhant legelől, utána nem sokkal Fox, én meg a legvégén cammogtam és nézelődtem.

Tekerés!

Tartutól nem messze egy benzinkútnál tartottunk egy hosszabb pihenőt. Itt lelkiekben is rákészültünk, hogy egy forgalmas útra fogunk rátérni, amin egy ideig nem lesz bicikliút. Közvetlen életveszélyben nem éreztem magam, de azért megörültem, amikor végre feltűnt a bringaút.

Pólós időnk volt

Anti elénk jött, és mivel ráértünk, elmentünk az Eesti Rahvamuuseumba. Ez nagyon jól jött ki, mert a mesekiállítást csak aznap volt esélyünk látni, hiszen másnap már utaztunk tovább Tallinnba. Anti visszavedlett idegenvezetőbe, és körbevitt minket a kiállításon. Annyira csodálatosak az interaktív észt kiállítások! És nem értem, miért nem fotóztam, amíg bent voltunk, érdemes lett volna.

Valaki szerint egy macska jelenti a boldogságot, és nem tudnék jobban egyetérteni vele.

Zárásig maradtunk, aztán Boginál leraktuk a Fox által használt biciklit, majd elköszöntünk, és Foxszal rohantunk a kölcsönzőbe, hogy még aznap le tudjam adni a bringámat. Zárás előtt pár perccel értem oda, de sikerült.

Visszasétáltunk a szállásra. Zuhany és némi pihenés után persze visszamentünk a központba az utolsó esténket eltölteni. A Pühastében cidereztünk, amíg éjfél körül haza nem indultunk. A szálláson még kiültünk a nagy erkélyre és hullócsillagokat lestünk, néhányat sikerült is elcsípnünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s