Észtország 2021 – 10 Komppal Helsinkibe, repülés Budapestre

2021. augusztus 16. hétfő
Reggel elhagytuk tallinni szállásunkat és kisétáltunk a kikötőbe. A Tallinnk társaság társaság kompjára volt jegyünk, ezért a központtól távolabbi D terminálba kellett mennünk. Mindig meglepődök, hogy a kompra is szinte olyan komolyságú check-in van, mint a repülőre, valamiért mindig elfelejtem.

Tallinn kikötő

A kompokról Tallinn és Helsinki között azt érdemes tudni, hogy a hajók valamiért mindig hamarabb elindulnak, mint a hivatalos indulási idő, úgyhogy nem érdemes az utolsó pillanatban érkezni. Most is így volt, vagy 5 perccel hamarabb kifutottunk, mint hivatalosan kellett volna. A hátsó teraszon helyezkedtünk el, hogy lássuk távolodni Tallinnt.

Az óváros a hajóról

Az út nagyját a teraszon töltöttük. Vettünk némi italt a büfében, azt kortyolgattuk. Egyszer mentünk be ebédelni, akkor a Burger Kingbe ültünk be, de a vega burger, amit reklámoztak, sajnos nem volt olyan finom, mint amire számítottunk.

Fox elmerülve

Helsinkiben a város külterületén lévő kikötőbe érkeztünk. Mielőtt elhagytuk volna a kikötőt, ellenőrizték az oltási igazolásokat, akinek nem volt, a helyszínen tudott teszteltetni. A kikötőből rögtön a vasútállomásra villamosoztunk, nem terveztünk várost nézni – Helsinkiben amúgy is már láttunk szinte mindent, amit érdemes megnézni.

A Helsinki reptér plakátjai – átérzem

Vonattal gyorsan a reptérre értünk. A securityn túljutva egy étterembe ültünk be uzsonnázni, aztán már csak néhány szuvenírt vettünk a duty freeben, és vártuk a gépet hazafelé. Eseménytelen volt a hazaút. Kíváncsi voltam, mennyire lesz szigorú az ellenőrzés Ferihegyen, de annyi történt, hogy elsétáltunk néhány rendőr mellett, akik elvileg ellenőrizték a covid oltások meglétét, valójában nem túl élénk figyelemmel néha ránéztek az utasokra. Az egész lett-észt-finn út ilyen fura volt, gyakorlatilag Finnországot leszámítva bárhova utazhattunk volna oltás nélkül is, nem ellenőrizte senki. Azért azt hittem, komolyabban veszik ezt az egészet, de úgy tűnik, hogy nem.

Finn partok

Fáradtan értünk haza, de élményekkel tele. Volt egy napunk pihenni és mosni, mert szerdán már indultunk is Prágába, hogy a hosszú hétvégét ott töltsük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s