Prága 2021 – 01 Megérkezés Prágába

A következő utazásunk Prágába szólt. Az augusztusi hosszú hétvégét bővítettük ki egy kicsit, szerdától vasárnapig voltunk a cseh fővárosban. Húg is csatlakozott hozzánk, de ő csak pénteken érkezett meg. A pár nap alatt sokat sétáltunk, találkoztunk Ralistáékkal, és szinte naponta jártunk cukrászdába.

2021. augusztus 18. szerda
Alig értünk haza Észtországból, megint Ferihegyen voltunk, és a fapadosok újonnan nyitott várójában vártuk a Ryanair prágai járatát. Nagyon kellett már a reptérre egy igényes váró a hírhedt vágóhíd helyett.

Kilátás a gépünkre

Amellett, hogy vannak wc-k, kávézó és ülőhelyek, a nagy ablakokon keresztül azt is végig lehet nézni, ahogy befut a gép, kiszállnak az előző utasok, és felkészítik a gépet az új fordulóra. Ég és föld a különbség a régi fapados hangárhoz képest, az tényleg embertelen volt, hogy le se lehetett ülni, be voltál zárva gyakorlatilag, és azt se tudtad, mi történik odakint a gépnél. Most kifejezetten kellemes élmény volt a várakozás.

Bal lent a Velencei-tó, jobb fent a Balaton

Bár nem fizettünk felárat, ablak mellé osztott be minket az automata helykiosztó. Elég sokszor repültem már, de még sosem sikerült a Balatont a levegőből látnom, ez volt az első alkalom. Elképesztő volt, hogy tényleg úgy néz ki, mint a térképeken. Iszonyat mázli, hogy pont most ablak mellett ültem és tiszta időnk is volt – nem fogom elfelejteni egyhamar ezt az élményt.

Végignézhettem azt is, ahogy elrepülünk Prága fölött északi irányból. Még a Károly híd is tisztán kivehető volt!

Fox és a város

A reptérről gyorsan kijutottunk, és megkerestük a szállásunkat a Táncoló ház közelében. Az Emma hostelben szálltunk meg, ami egy régi műemléképületben található. Teljesen átlagos hostel volt egyébként, nagyon nem maradtak intenzív érzéseim róla. Aludni jó volt.

A cseh Nemzeti Színház

Kipakoltunk, pihentünk kicsit, aztán sétálni indultunk. Nem volt komolyabb célunk, csak járni akartunk egyet a városban.

Vencel tér

Tettünk egy kisebb kört. A Táncoló háztól átsétáltunk a folyón, végigmentünk a Vltava partján, át a Károly hídon, majd az óváros téren és a Vencel téren át visszasétáltunk a szállásunkhoz.

Indokolatlan fémszobrok

Este a közeli Da Antonia pizzériában vacsoráztunk, aztán még kiültünk sörözni a folyóparton az egyik hajókocsmába. Jó volt újra Prágában lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s