Kaktuszkiállítás 2021

Ezt a bejegyzést még 2021 júniusában kezdtem el írni, tiszta szégyen, hogy csak most fejeztem be. Dőlttel azért kiegészítettem az akkori infókat frissítésekkel.

Be kell vallanom valamit: mióta új albiba költöztünk (2021. márciusában költöztünk el az Egressy útról a 8. kerületbe), és van erkély, engem is elkapott a növénymánia. Pár éve még egyáltalán nem volt növény a lakásban, mondván úgyse élnék túl. Aztán kb. három éve orchideákat kaptam Foxtól nőnapra. Elsőre nem voltam boldog… Szépek voltak, de láttam lelki szemeim előtt, ahogy lassú halált halnak. Valahogy mégis sikerült életben tartanom őket – bár tény, hogy idén tudatosult bennem, hogy rosszul locsoltam őket, gyökérrothadást kaptak, átültettem mindkettőt, de úgy tűnik túlélték, mert mindketten új levelet hoztak, de még nem nyugodtam meg teljesen. (Azóta sajnos elhaláloztak.) Két éve Csaba lepett meg minket két pici korallvirággal, és ők is életben maradtak. (Közben túllocsoltam őket, de szereztem egy újat jóanyámtól.) Próbálkoztam fűszernövényekkel, az nem volt egy nagyon sikeres projekt, csak a rozmaring maradt meg, lett is belőle fűszerem.

Az új lakásba akartam virágokat az erkélyre, a kukacvirág elkezdett kinőni, aztán elpusztult mind, ugyanez történt a pirospaprikákkal. A nagy lökést a csilipaprikák adták. Egy balkonládából annyi kinőtt, hogy most tele lett a lakás szétültetett csilikkel, és azt se tudom, mihez kezdek ennyi paprikával, pedig már ajándékoztam is el belőlük. Azóta lett kaktuszom, az erkélyen borágó nődögél, a korallvirágot szaporítottam egy túlöntözéses-rothadásos incidens után (lásd fentebb, a szaporított korallvirágokat is túllocsoltam), és most lettek orchidea- és harmatfűpalántáim a Füvészkertből. Persze nem szeretnék elfeledkezni Kadarkáról, a borostyánról, akit sajnos túlöntöztem. RIP Kadarka. Szóval nem egyszerű ez a kertészkedés, minden növénynek mások az igényei, amit ki kell tapasztalni, ráadásul a visszajelzés is sokára jön. Ma összeszámoltam, 31 üveg, edény, cserép, balkonláda van a lakásban. Kicsit talán túlkaptam ezt a dolgot. (Azóta a csilipaprika termése beérett, ledaráltam, és azzal ízesítem a csípős kajákat. Az orchidea és harmatfű palánták nem élték túl.)

Óriáskaktusz

Szóval a Füvészkert. 2021-ben ünneplik a 250 éves fennállásukat, és adományt gyűjtenek ennek méltó megünneplésére. Az adományokért cserébe lombikos növényeket adtak, így lettem orchidea és harmatfűbébi tulajdonos. És ezért keveredtem a Kaktuszkiállításra is, mert pont egy olyan napot sikerült megadnom átvételre, amikor ez a rendezvény tartott. Bár valószínűleg akkor is megnézem a kiállítást, ha nem így alakul.

Kis virág

Arra is jó volt ez az alkalom, hogy kipróbáljam az új objektívemet, egy 55-300-as telét. Használtan vettem, és nagyon elégedett vagyok vele. Annyira csodálatos, ahogy a terek elválnak a képeken!

Pálmaház bejárata

A kaktuszkiállítás lényege, hogy gyűjtők kitelepednek, a kaktuszrajongók pedig megnézhetik a gyűjteményeiket, adott esetben pedig vásárolhatnak is tőlük.

Kerek kaktusz

Miután megkaptam az adományért járó növénykéket, körbejártam a kiállításon.

Virágzó kaktusz
Sorakozó
Hát te ki vagy?
Még egy kis kaktusz

Valahogy még azt is sikerült megállnom, hogy vegyek valamit. Meghagytam a lehetőséget azoknak, akik értenek is hozzá. 😀 Nekem tetszett a kaktuszkiállítás, megyek még, ha lesz valamikor.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s