26. Női Futógála

Abszolút utolsó pillanatos döntés volt, hogy szeptember 11-én indulok a Női Futógálán. Eredetileg aznapra akartam stúdiót bérelni, hogy a portfóliómba portrékat készítsek, de csak vasárnapra volt szabad hely a kinézett műteremben, úgyhogy szombatra még befért egy kis futás. Előző este az S8-ban voltunk a hagyományos Punk Kulturális Találkozón, és diéta ide, diéta oda, bizony sört is ittam. Ha kipihent nem is voltam, de legalább másnapos sem.

11:50-kor indult az 5 km-es verseny, én 11 körül értem a Népligetbe. Még így is kényelmesen át tudtam venni a rajtcsomagot, leadni a hátizsákomat, és bemelegíteni. Sose voltam még Női Futógálán, úgyhogy ránézésre nem tudtam megállapítani, hogy a szokásosnál mennyivel voltak kevesebben, de a BSI archívuma szerint 2019-ben majdnem 2400-an futottak (vírus előtt), tavaly 1080-an (vírus alatt, oltási igazolvány előtt), most 740 induló volt ezen a távon. Idén oltási igazolás kellett az induláshoz, ez is lehet az alacsonyabb létszám oka.

Azt hiszem, kijelenthetem, hogy az elején hasítottam. Még a Népliget helyenként botrányos betonútja sem akadályozott meg abban, hogy bőven 7 perc/km alatt fussak az elején: az első km 6 perc 23 mp alatt lett meg, a második 6 perc 18 mp alatt. Teljesen le voltam döbbenve futás közben, ahogy néztem az órámat, és láttam, hogy ennyire gyorsan futok, és végig attól féltem, hogy ebből baj lesz. A harmadik km elején volt egy frissítés, ami jó volt, mert nagyon meleg volt, és kezdtem szomjas lenni, de rossz is, mert nagyon megszakította a lendületet. Ezt a km-t már 6 perc 55 mp alatt fejeztem be, és az utolsó 2 km-re már beütött a meleg, a nem kipihent állapot, és a szomjúság. A negyedik km még 7 perc 8 mp lett, de az utolsóba már bele kellett sétálnom szégyenszemre. 34 perc 16 mp lett a teljes táv. Ez 6:51-es átlagtempót jelent, ami kicsit csalódás az elejéhez képest, de a K&H futáson ennél lassabb, 6:58 volt az átlagom, és azóta nem is futottam igazából. 741 indulóból 410. lettem. Tekintve, hogy évekig a mezőny vége voltam, azért van fejlődés.

Érem

A befutócsomag meglepően bőséges volt: víz, alkoholmentes sör, ropi, többféle csoki és müzliszelet, termékminta krémek, saroktapasz, zsepi, almaszirom, alma és banán. Ennyi mindent nem szoktak adni.

Futás után elterültem a Népliget füvén, élveztem a hűsítő szellőt és a bámultam az ősziesre forduló faleveleket. Jó volt újra futni egyet. Meg is nézem, mi a következő verseny, ahova nevezhetek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s